וויסקי מספק לבני אדם רגעים מיוחדים לפחות אלף שנים. מקור השם הוא בביטוי בשפות קלטיות שמשמעותו "מי החיים", ואכן זהו לא עוד משקה אלכוהולי, אלא כזה שיש לו אישיות של ממש. בהתאם וויסקי, ובמיוחד כשהוא מגיע ממזקקה איכותית, הוא לא מוצר זול, אבל כן כזה ששווה כל שקל. לכן מומלץ להחזיק בכל בית בקבוק של בושמילס, גלנפידיך, יאמאזאקי, ג'וני ווקר, בלוויני, גלנדרונאך, לייבל 5 ויש כמובן עוד מותגים מוערכים, ובעצם למה להסתפק בבקבוק אחד כשיש מגוון רחב של אפשרויות וטעמים?
וויסקי מבוסס על התססת דגנים. ניתן לייצר את המשקה האהוב משעורה, חיטה, שיפון וגם תירס. השלב הראשון בתהליך נקרא הלתתה, כשהכוונה היא להשריית זרעי השעורה במים על-מנת שינבטו. בשלב זה נוצרים אנזימים שהופכים עמילן לסוכרים.
בשלב השני טוחנים את הלתת המיובש וטוחנים אותו. באמצעות תהליך מורכב מייצרים מעין מחית שממנה יופק נוזל מתקתק. הנוזל עובר התססה במשך כ-48 שעות תוך הוספת שמרים שהופכים סוכרים לאלכוהול. השלב הבא הוא זיקוק ולאחר מכן יתבצע יישון. על-מנת לקבל משקה מדויק נדרשים עוד סינון, צביעה, לעיתים ערבוב ולסיום בקבוק.
כידוע יש שלל סוגי וויסקי, וכדאי להבין את המאפיינים הייחודיים של כל אחד מהם:
* סינגל מאלט - וויסקי שמיוצר משעורה ומזוקק במזקקה אחת בלבד.
* בלנדד מאלט - סוג נוסף שמבוסס על שעורה, אבל מזוקק במספר מזקקות.
* בלנדד - שילוב של מספר סוגים של ווסקי, למשל גריין וסינגל מאלט.
* גריין - וויסקי שכולל גם דגנים שאינם שעורה כמו למשל, חיטה, שיפון או תירס, או שלא כולל שעורה בכלל.
חלוקה נוספת של סוגי וויסקי היא בהתאם לארץ המוצא שלהם: וויסקי סקוטי מתיישן במשך 3 שנים לפחות, ועוד תנאי הכרחי הוא שהחבית תהיה מעץ אלון. וויסקי אירי עובר גם הוא יישון של 3 שנים, ונחשב עדין יותר וגם חלק יותר בהשוואה לאחיו הסקוטי. בארה"ב מיוצר סוג ספציפי שנקרא בורבון. הבורבון עשוי מלפחות 51% תירס, ועובר יישון בחביות מעץ אלון חרוך. ארה"ב היא גם המקור של השיפון, שמבוסס על דגן זה. וויסקי קנדי הוא בדרך כלל בעל טעמים פירותיים, ומומלץ להכיר גם את הוויסקי היפני, שזוכה בשנים האחרונות לפופולריות הולכת וגדלה ברחבי העולם. הסוג הזה מזכיר את הוויסקי הסקוטי, בתוספת הטאץ' היפני הייחודי.
וויסקי - במינון נכון, כמובן - הוא לא "רק" חוויה נעימה. כל כוסית וויסקי יכולה לתרום לבריאות, למשל באמצעות העלאת רמת ה-HDL (הכולסטרול שמועיל לבני אדם). בנוסף יש מחקרים שגילו קשר בין לגימת וויסקי לבין הפחתת הסיכון ללקות במחלות של הלב ושל כלי הדם, וזאת בזכות נוגדי החמצון שהוא מכיל.
כוסית וויסקי מזוהה גם עם תחכום ואפילו עם סקסיות - עוד סיבה טובה למצוא את הטעם המתאים לכם מבין שלל האפשרויות.
יש רבים שמבחינתם וויסקי הוא משקה שלוגמים אותו כפי שהוא, בלי שום תוספת, או לכל היותר עם קוביית קרח (שמורידה את אחוז האלכוהול, אבל עלולה לעמעם חלק מהטעם). במקביל תוכלו גם ליהנות מקוקטיילים על בסיס המשקה הזה.
למשל, וויסקי סאוור - 45 מ"ל משקה, 30 מ"ל של מיץ לימון (רצוי סחוט טרי), 10 מ"ל מי סוכר, קרח ופרוסת לימון לקישוט (או לחילופין דובדבן). עוד דוגמה לקוקטייל מוצלח היא ראסטי נייל - 60 מ"ל וויסקי, 30 מ"ל דרמבוי ו-2 קוביות קרח.
קוקטייל המורכב מכל ארבעת המשקאות המזוקקים הלבנים: וודקה, ג'ין, רום לבן וטקילה לבנה בתוספת מעט סאוור וליקר תפוזים (כגון טריפל סק)
למתכון של הקוקטיילמוחיטו הוא קוקטייל קובני קלאסי המורכב מרום בהיר, קרח, ליים, נענע וסוכר חום.
למתכון של הקוקטיילקוקטייל החביב מאד על בנות סקס והעיר הגדולה המרבות להזמין אותו.
למתכון של הקוקטיילאתר זה מיועד אך ורק לקהל בגילאי שתייה חוקית. אנחנו לא דוגלים בצריכת יתר או בשימוש לרעה באלכוהול. אמנם אנו מקווים שתנסו את המתכונים והרעיונות באתר זה, אך אנו מקווים שתעשו זאת באחריות. התוכן אינו מיועד לקידום שימוש לרעה באלכוהול, שתייה מוגזמת או כל צורה אחרת של שימוש לרעה באלכוהול.
כל הזכויות שמורות © 2013-2025